Törzsi Fúziós Hastánc

Törzsi Fúziós Hastánc

Tribal Prague

Minden workshop egy újabb lecke

2016. április 09. - A Mezítlábas Grófnő

                              Mindig úgy gondoltam, hogy az élő zene és tánc találkozása különleges, mindig új, megismételhetetlen, igazi momentum, amiben – ha jó a zenész és a táncos – fellebben egy pillanatra a minden mögött megbújó tökéletesség fátyla. Nincs az a videó, fénykép, ami ezt dokumentálni tudja, lenyomata viszont elkísér minket hátralévő életünkben.                       
       11071607_10205331773426737_9044265834381060263_n.jpg A Tribal Prague 2015. keretein belül lehetőségem nyílt nem csak a gálán fellépni, hanem részt venni Elizabeth Strong és Dan Cantrell közös- és egyéni workshopjain. Aki ismer, az tudja, hogy mit is jelent ez nekem, hiszen többek közt Elizabeth Strong videóinak hatására orientálódtam a fúziós hastánc irányába 2010-ben, miután hat év elteltével nem folytattam tovább a klasszikusnak nevezett irányzatot. Az „i”-re a pontot pedig az tette fel, hogy első hallás óta napjainkig tisztelem és becsülöm Dan Cantrell munkásságát, találékonyságát, kreativitását, amit zenéjében örökít meg.

                img_4994.JPGSzámomra nagyon fontos, hogy elmenjek tanárokhoz, tovább képezzem magam, éppen ezt az arcát szeretem a hastáncnak (és ez minden irányzatára igaz), hogy mindig van hova fejlődni, újabb célokat lehet kitűzni szüntelen, és törekedni. Különösen hangsúlyozott felelőssége ez azoknak, akik tanítanak; folyamatosan frissen tartani a már megszerzett tudást, és újabb inspirációt, tapasztalatokat hozni, így példát statuálva menni előre.

              11081218_939238376116538_710385141653659161_n.jpgEzzel pedig nem csak a saját táncunk válik minőségében szintekkel jobbá, hanem a közvetlen tanítványainké, illetve remélhető, hogy az a tény, miszerint „Ő meg tudta csinálni...” másokat is megmozgat, ami a bennük rejlő potenciál megvalósításához vezet. Ami a ma magát képviseltető teljes paletta színvonalának emelkedését eredményezi hosszútávon.

        
   „Prágában megtanultam újra felszabadultan táncolni.” -  Ha kéne, ezzel a rövid mondattal foglalnám
 össze a Tribal Prague élményeimet. Bátran, lazán élvezni a táncot, ami önmagát írja, történik a testemen keresztül. Nem mindig görcsösen ragaszkodni a koreográfiához, precizitáshoz, nem csak a munka vagy a perfekcionizmus kifejeződése kell, hogy domináljon. Bátran, lazán élvezettel engedni magamnak, hogy boldogságot érezzek közben, elégedettséget, és nem beleveszni a mozdulatok tökéletes technikai kivitelezésébe, mintegy megengedőnek lenni önmagammal szemben, és bár törekedni a legjobbra, mindeközben megtartani és megélni a tánc örömét.

A bejegyzés trackback címe:

https://tribalfusion.blog.hu/api/trackback/id/tr348577818
süti beállítások módosítása